Proljetni festival u Čepinu, drugi po redu, okupio je u središtu okupanom glazbom, bojama i mirisima cvijeća, na stotine posjetitelja.
Izvrsna ponuda na više od 50 štandova izlagača iz cijele zemlje bila je odlična, kupovalo se cvijeće i zelenilo, domaći proizvodi lokalnih OPG-ova, a uz niz popratnih aktivnosti mogla su se zabaviti, kaže ravnatelj Centra za kulturu Željko Mamić, i djeca na lutkarskoj predstavi Priče iz žabljeg svijeta kazališne družine Putujuće kazalište u dvorani Centra za kulturu Čepin.

Nije se samo kupovalo cvjetne i povrtne sadnice, med, OPG proizvodi, rukotvorine nego je Sajam i ovaj puta bio edukativan s radionicama i korisnim predavanjem najpoznatije hrvatske Vrtlarice Kornelije Benyovski Šoštarić, posjetitelje su zabavljali DJ Lovro i na večernjem koncertu Cecilija i prije nje Plesni studio Shine.
I ovaj puta svi su nahranjeni, podijeljen je ručak – veprovina s čepinskim kupusom kojeg je osmislio i na festivalu skuhao omiljeni chef Tomislav Špiček.
Čepinski načelnik Dražen Tonkovac i ovaj puta je bio zadovoljan sumještanima koji su se pokazali kao izvrsni domaćini i kvalitetni proizvođači.
Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalno-stambenu djelatnost Općine Čepin Marica Beraković kazala je da su na najbolji mogući način obilježili Dan planeta Zemlje.

– Proljetni festival je bio ekstremno dobro posjećen, imali smo 55 štandova i 49 izlagača, ukupan broj posjetitelja nismo uspjeli prebrojati jer je bila velika gužva, imali smo ručak i podijelili 400-tinjak porcija ručka kojeg je skuhao naš Špiček s čepinskim kupusom.

Organizirali smo sedam radionica za djecu i odrasle, sve su bile odlično posjećene, voditelji radionica bili su gosti iz Zagreba i Osječko-baranjske županije. Svi smo se zabavljali tijekom cijelog dana, a navečer je bilo posebno uz koncert Cecilije na otvorenom i osječki Shine. Imali smo i sponzore pa bi se zahvalili trgovačkom lancu Spar i tvrtki Gavran d.o.o., lovištu na veprovini – kazala je Marica Beraković.
Budući da je na prvom Proljetnom sajmu kuhao sarmu i flekice s kupusom, chef, po novom, ŠČPiček, kazao nam je kako je ovaj puta na meniju bio – kupus s veprovinom, pa je odmah najavio da će sljedeći puta kuhati – veprovinu s kupusom.








