Sajam traje dva dana u dvorani Gradski vrt Osijek i bit će otvoren od 15 do 21 sat.
Službeno otvorenje održat će se na glavnoj sajamskoj pozornici u 17 sati, a
manifestaciju će otvoriti Osječko–baranjski župan Ivan Anušić. Osim
njega, nazočnima će se obratiti predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Vladimir
Ham, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko–baranjske
županije Tatjana Turalija, direktorica Turističke zajednice Osječko–baranjske
županije Ivana Jurić te predsjednik udruge Dekanter Boris Ocić.
PROGRAM
PETAK 13. siječnja:
DVORANA:
- 15,00 – početak sajma
- 15,10 – edukativni program u suradnji s Ugostiteljsko – turističkom školom
- 15,30 – cooking show, kuhar Saša Vojnović (restoran Lug)
- 16,05 – edukativni program u suradnji s Ugostiteljsko – turističkom školom
- 17,00 – svečanost otvorenja
- 17,30 – cooking show, kuhar Nebojša Rajković (Čingi – Lingi Čarda)
- 19,00 – cooking show, kuhar Željko Neven Bremec (gastronomski edukator)
- 21,00 – zatvaranje prvog dana sajma
- 15,45 – 20,00 – u stankama i tijekom kulinarskog showa na pozornici gostuju vinari
RADIONICE:
- 13,00 – Sve Kozlovićeve malvazije
- 14,30 – Uroboros, vino koje pomiče granice mogućeg
- 16,00 – Omnibus Lector – chardonnay za najbolju vinsku psihoterapiju
- 17,30 – Umčani – Maleno selo vinskih remek-djela

SUBOTA 14. siječnja:
DVORANA:
- 15,00 – početak drugog dana sajma
- 15,30 – cooking show, kuhar Saša Vojnović (hotel Lug)
- 17,30 – cooking show, kuhar Željko Neven Bremec (gastronomski edukator)
- 19,00 – cooking show, kuhar iznenađenja
- 21,00 – zatvaranje osmog WineOS-a
- 15,45 – 20,00 – u stankama i tijekom kulinarskog showa na pozornici gostuju vinari
RADIONICE:
- 13,00 – Grgićev Pošip, vino koje je promijenilo odnos prema toj sorti
- 14,30 – Morski Ego Joze Galića
- 16,00 – Maurer i kadarka – od gravitacije i rock’n’rolla do vinograda iz 1880. godine
- 17,30 – Zašto je Nuićev Trnjak najbolji hercegovački crnjak?
– Ulaznica ima, ne brinite, svi će moći ući. Podsjećamo da za dnevnu ulaznicu od 20 € možete uživati uz 110 izlagača i degustaciju preko 500 dostupnih etiketa vina. Preporučujem da dođete što ranije, već od 15 sati kada otvaramo vrata Sajma – veli Boris Ocić u ime Organizacijskog odbora.