U pušnicama se s motki skidaju kobasice i isprobavaju “plodovi svinjca”, meso je odimljeno, a sud će o tome čija je kobasica ipak najbolje spravljena donijeti komisija Udruge proizvođača domaće slavonske kobasice,,Donjogradski kobasičar” Osijek.
Naime, ta udruga s osječkog Zelenog polja broj 32 organizira, kaže predsjednik Udruge Damir Lukač, 19. Donjogradsku kobasijadu 18.veljače.
– U cilju promicanja domaće slavonske kobasice kao autohtonog hrvatskog proizvoda ove godine će se ponovo okupiti proizvođači slavonske kobasice i kulenove seke iz cijele Slavonije ali i gosti iz Bosanske Posavine. U okviru Kobasijade održat će se 19. ocjenjivanje domaće slavonske kobasice ali i 13. ocjenjivanje kulenove seke – kaže Lukač.
Kobasijada počinje u 19 sati u prostorijama SD,,Olimpija” i Caffe bara,,5″ na Zelenom polju.
Lukač pojašnjava da je Donjogradska kobasijada najstarije natjecanje u ocjenjivanju domaće slavonske kobasice u Hrvatskoj. Dodaje da zainteresirani mogu svoje uzorke prijaviti do 15.veljače.Za prijave i dodatne obavijesti treba kontaktirati na brojeve telefona: +385/095/854 22 92 ili 098/253291.